fredag 14 maj 2010

Filippa Knutsson

Läste en mycket intressant intervju med Filippa Knutsson, kvinnan bakom Filippa K, på flyget hit i gratistidningen Gate Report. Hon beskriver sin uppväxt i England med sin mamma, hur hon redan i skolan ville vara den duktiga flickan. Hon berättar om sitt kontrollbehov som gör att hon i företaget har valt att inte ha någon assistent "hur ska en assistent veta vilka mejl som är de viktiga..." säger Filippa i Intervjun. Hennes företag omsätter 408,5 miljoner kronor och ägs av henne själv, ex-maken Patrik Kihlborg samt numera en viss del av Novax som är ett dotterbolag till Axel Johnson AB. Det som tar ner Filippa på jorden är hennes tre barn. Hon ogillar dålig design samt onödig konsumtion av sådana prylar. Hon har ett mycket stort behov av egentid och att inte alltid vara nådd av alla hela tiden, stressen kommer när hon känner att hennes tid ibland känns ägd av andra. Filippa blir lycklig av; sina barn, ett gott glas vin, god mat, en bra film, möten med inspirerande människor och äkta kärlek! Jag kan verkligen hålla med henne om allt detta!

1 kommentar :

Linda sa...

Oavsett om man har kontrollbehov eller ej tror jag att alla mår bra av att släppa på kontrollen ibland. (Lättare sagt än gjort).
Jag håller med om att egentiden är viktig. Om man ska räcka till åt sina nära och kära måste man ibland prioritera sig själv för en stund.