torsdag 10 juni 2010

Bara fem dagar kvar...

Ja nu är det inte många dagar kvar tills vi åker hem... Tänkte jag skulle summera lite vår vistelse här genom att ge lite tips om var man äter godast samt var man handlar bra mat! Eftersom vi varit här en lite längre period, har vi ju såklart ätit hemma en hel del också. Maten är tyvärr inte direkt billig här i Spanien utan kostar som i Sverige. Det enda som egentligen är billigt är vinet! Man kan få en flaska riktigt gott vin för runt en femtiolapp! När man kommer till ett nytt land, oavsett om det är semester eller om man ska bo för en tid, tar det alltid en viss tid innan man kommit in i allt. Alltså vet vad man ska äta, vad som finns, var man ska handla osv...
Den mat vi definitivt lagat mest av är kyckling som man köper färsk samt färsk fisk (torsk & lax)och jätteräkor (langustinos). Vi har av detta lagat många olika grytor/ sallader samt en hel del fisksoppor (min specialitet ;)Var ska man handla maten, enligt oss:

Carrefour som ligger i Vecindario i köpcentret Atlantico, här finns allt från stort vinutbud till färsk fiskFetedisk
Hiperdino i San Fernando ganska stort utbud samt har fiskedisk
Spar i San Fernando, väldigt väFetlsorterad butik, stor och fräsch grönsaksavdelning
Hiperdino i Rocas Rojas, minilivs som säljer världens godaste frukostbullar, handlade här varje morgon!
Mercadona i San Fernando, väldigt spanskt. Lite sämre utbud men känns något billigare...

Var ska man äta någonstans:

Audio MareFet ligger i köpcentret i San Agustín, serverar mycket god mat och har supertrevlig personal. Barnvänligt!
Tapasrestaurangerna på huvudgatan i San Fernando, här åt vi tapas olika gånger och de var alltid lika goda! Här känns atmosfären också väldigt spansk!

Vi åt ute en massa fler gånger, men åt på Audio Mare flera gånger. Vi är ganska kräsna så dessa ställen är de jag varmt kan rekommendera till alla som någon gång kommer hit!

Tapas är liksom på spanska fastlandet, populärt här på Gran Canaria och serveras i ett relativt stort utbud. De tapas som är typiska just här är la ropa vieja (blandrätt med potatis och grönsaker) samt papas arrugadas con mojo (salta små potatisar som serveras en röd mojosås) Men våra favoriter som vi alltid har haft med när vi beställt tapas är: gambas al ajillo (heta jätteräkor i olja och vitlök) samt pimientos de padrón (små gröna friterade paprikor som serveras med flingsalt)

Hoppas någon av mina bloggvänner kan ha nytta av detta :) (bild Elle mat och vin)

4 kommentarer :

Jeanette sa...

Saknar er så och ser fram emot grannar man spontant kan ta en fika med i sommar.

Annas inspiration sa...

Bra att du delar med dig av dina tips!

har du hemlängtan nu?

sv: nej CLEAN parfymen är inte ny.

Ha en mysig kväll,
stor kramis!

Therese sa...

vad bra med vagnen :) den är faktiskt riktigt bra finns ingen anledning med den dyra från Brio. Ni få passa på att njuta då de sista dagarna så härligt att ni kunnat vara borta. Är det lätt som lärare att få jobb utomlands? Vart är det ni bor i Sverige? kram till dig

Anna sa...

Kul med tipsen - särskilt nu när vi varit där och känner till området lite (kan vara bra till ev nästa gång;))! Tack förresten för trevliga dagar på Gran Canaria!! Vi ses när ni kommer hem!!